

Module XVI-D Session Schedule

Schedule Subject to Change

Friday, December 11, 2020

7:30 am	Precision and Personalized Cardiovascular Medicine	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	The Kidney and Cardiovascular Disease	George Bakris, MD	2 hr
12:00 pm	Lunch		
1:30 pm	Diabetes Mellitus and Cardiovascular Disease - Part 1	Filomena Trindade, MD, MPH	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	Diabetes Mellitus and Cardiovascular Disease - Part 2	Filomena Trindade, MD, MPH	2 hr
6:00 pm	Close of Session		

Saturday, December 12, 2020

7:30 am	The Clinical Use of Omega 3 Fatty acids in Cardiovascular Disease	Robert Superko, MD	2 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	The Role of the Thyroid and Adrenal Gland in Cardiovascular Disease	Pamela W. Smith MD, MPH	2 hr
12:00 pm	Lunch		
1:30 pm	The Role of CoEnzyme Q 10 in Cardiovascular Disease, Hypertension, Dyslipidemia, Diabetes Mellitus, Coronary Heart Disease and Congestive Heart Failure	Stephen Sinatra, MD	2 hr
3:30 pm	Break	•	
4:00 pm	Drug Nutrient Interactions and Depletions in Cardiovascular Disease, Hypertension, Dyslipidemia and Diabetes Mellitus	James LaValle, RPh, CCN, ND(trad)	2 hr
6:00 pm	Close of Session		



Module XVI-D Session Schedule (Continued) Schedule Subject to Change

Sunday, December 13, 2020

7:00 am	Obesity, Adipokines, Inflammation and Cardiovascular Disease	Joseph Lamb, MD	2 hr
9:00 am	Break		
9:30 am	Clinical Cardiovascular Protocols in Hypertension, Dyslipidemia, Diabetes Mellitus, Coronary Heart Disease and Congestive Heart Failure	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
11:30 am	Lunch		
1:00 pm	Case Presentations in Cardiovascular Disease, Hypertension, Dyslipidemia and CHD	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
3:00 pm	Break		
3:30 pm	Case Presentations in Cardiovascular Disease and CHD	Douglas Harrington, MD	2 hr
5:30 pm	Close of Session		