

Module VII Inflammaging and AutoImmunity: A Revolution in Assessment and Treatment Session Schedule

Schedule Subject to Change Times are listed in EST

Friday, September 11, 2020:

8:00 am	Autoimmune Disease: Adaptive Immune System Review	Joseph Bellanti, MD	1.5 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	Cell Danger Response: Autoimmunity and Inflammation	TBD	1.5 hr
11:30 am	Lunch		
12:30 pm	Chronic Inflammatory Response Syndrome	Andrew Heyman, MD, MHSA	1 hr
1:30 pm	Transcription of Inflammation – Patient Cases	Ritchie Shoemaker, MD	1 hr
2:30 pm	Break		
3:00 pm	Metaflamation – A Systems Biology Approach	James LaValle, RPh, CCN	1.5 hr
4:30 pm	Patient Cases – Connecting the Dots	Andrew Heyman, MD, MHSA	1.5 hr
6:00 pm	Close of Session		

Saturday, September 12, 2020:

8:00 am	Autoimmune Disease: Gut Dysregulation, Food Choice and Its Roles in Autoimmunity	TBD	2 hr
10:00 am	Break		
10:30 am	Neurodegenerative Disorders and How to Combat	Terry Wahls, MD	2 hr
12:30 pm	Lunch		
1:30 pm	Cancer- Immune Dysregulation and Novel Treatment Approach	Mark Rosenberg, MD	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	RA, Lupus, IBD	TBD	2 hr
6:00 pm	Close of Session		



Module VII Inflammaging and AutoImmunity: A Revolution in Assessment and Treatment Session Schedule

Schedule Subject to Change Times are listed in EST

Sunday, September 13, 2020:

	·		
8:00 am	Resolving the Inflammatory Cascade	TBD	1 hr
9:00 am	New Solutions for Inflammation and Pain Control	TBD	1 hr
10:00 am	Break		
10:15 am	New Solutions for Inflammation and Pain Control Continued	TBD	1 hr
11:15 pm	Lunch		
12:15 pm	Low Dose Naltrexone: Exciting Clinical Applications	Sahar Swidan, PharmD, BCPS, FMNM, ABAAHP	1 hr
1:15 pm	Advanced Clinical Management of Inflammation	Sahar Swidan, PharmD, BCPS, FMNM, ABAAHP	1 hr
2:15 pm	Break		
2:30 pm	Immunomodulatory Peptides – The New Frontier	James LaValle, RPh, CCN	1 hr
3:30 pm	Regenerative Therapies in Autoimmune Disorders	Sharon McQuillan, MD	1 hr
4:30 pm	Patient Cases – Connecting All the Dots	Andrew Heyman, MD, MHSA James LaValle, RPh, CCN Sahar Swidan, PharmD, BCPS, FMNM, ABAAHP	1 hr
5:30 pm	Close of Session		