

Module II - Cardiology

A Revolution in the Diagnosis, Prevention and Treatment of Cardiovascular Disease Session Schedule

Schedule Subject to Change

Thursday, February 27, 2020:

7:30 am	Vascular Biology and Cardiovascular Disease for the Clinician with Case Presentations and Clinical Pearls	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
9:30 am	Break		-
10:00 am	Cardiovascular Aging, Pathophysiology, Clinical Evaluation, Telomeres and Cardiovascular Disease for the Clinician with Case Presentations and Clinical Pearls	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
12:00 pm	Lunch Sponsored by Fortune Firm		
1:30 pm	Nutrition and Cardiovascular Disease: Scientific Clinical Review of the Trials with Clinical Application and Case Presentations	Deanna Minich, PhD	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	Congestive Heart Failure and Metabolic Cardiology Prevention and Treatment: An Integrative and Metabolic Medicine Approach	Douglas Harrington, MD	2 hr
6:00 pm	Close of Session		

Friday, February 28, 2020:

7:30 am	Integrative and Metabolic Medicine Approach to Hypertension - Part 1	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	Integrative and Metabolic Medicine Approach to Hypertension - Part 2	Mark Houston, MD, MS, MSc	1 hr
11:00 am	Type 2 Diabetes Mellitus: Pathophysiology, Diagnosis, Prevention and Treatment - Part 1	Filomena Trindade, MD, MPH	1 hr
12:00 pm	Lunch Sponsored by Bio-Botanical		
1:30 pm	Type 2 Diabetes Mellitus: Pathophysiology, Diagnosis, Prevention and Treatment - Part 2	Filomena Trindade, MD, MPH	1 hr
2:30 pm	Clinical Integrative Management of Dyslipidemia and Dyslipidemia-induced Cardiovascular Disease and Atherosclerosis – Part 1	Mark Houston, MD, MS, MSc	1 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	Clinical Integrative Management of Dyslipidemia and Dyslipidemia- induced Cardiovascular Disease and Atherosclerosis - Part 2	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
6:00 pm	Close of Session		

WiFi Network: a4m Password: bhrt2020



Module II - Cardiology

A Revolution in the Diagnosis, Prevention and Treatment of Cardiovascular Disease Session Schedule Schedule Subject to Change

Saturday, February 29, 2020:

7:00 am	Clinical Integrative Management of Dyslipidemia and Dyslipidemia- induced Cardiovascular Disease and Atherosclerosis - Part 3	Mark Houston, MD, MS, MSc	1 hr
8:00 am	Coronary Heart Disease and Myocardial Infarction Prevention and Treatment: An Integrative and Metabolic Medicine Approach - Part 1	Mark Houston, MD, MS, MSc	1 hr
9:00 am	Break		
9:30 am	Coronary Heart Disease and Myocardial Infarction, Prevention and Treatment: An Integrative and Metabolic Medicine - Part 2	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
11:30 am	Lunch		
1:00 pm	The Role of the Microbiome and the GI tract in Cardiovascular Disease with Clinical Case Presentations	Jill Carnahan, MD	2 hr
3:00 pm	Break		
3:30 pm	Personalized and Precision Cardiovascular Medicine, Cardiovascular Nutragenomics and Genetics for the Clinician with Clinical Cases, Putting it all Together for Your Clinical Practice	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
5:30 pm	Close of Session		

WiFi Network: a4m Password: bhrt2020