

Module XVI-C Session Schedule Schedule Subject to Change

Thursday, May 14, 2020:

7:30 am	Environmental Toxins and Cardiovascular Disease	Joe Pizzorno, ND	2 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	Women, Hormones, and Cardiovascular Health – Part 1	Sara Gottfried, MD	2 hr
12:00 pm	Lunch		
1:30 pm	Women, Hormones, and Cardiovascular Health - Part 2	Sara Gottfried, MD	1 hr
2:30 pm	Men, Testosterone, and Cardiovascular Health	Myles Spar, MD, MPH	1 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	Exercise and Cardiovascular Disease	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
6:00 pm	Close of session		

Friday, May 15, 2020:

7:30 am	Cardiovascular Genetics, Nutragenomics and Metabolomics	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	Chelation Therapy for Toxins and Heavy Metals in Cardiovascular Disease	Dorothy Merritt, MD	2 hr
12:00 pm	Lunch		
1:30 pm	The Mitochondria in Cardiovascular Disease	Robert Rountree, MD	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	Botanicals and Herbs in Cardiovascular Disease	TBD	2 hr
6:00 pm	Close of Session		



Module XVI-C Session Schedule (Continued) Schedule Subject to Change

Saturday, May 16, 2020:

7:00 am	Microbiome and Cardiovascular Disease	Jill Carnahan, MD	2 hr
9:00 am	Break		
9:30 am	Cerebrovascular Disease and Vascular Dementia	Alfred Callahan, MD	2 hr
11:30 am	Lunch		
1:00 pm	Nutrition and Cardiovascular Disease - Part 1	Deanna Minich, PhD	2 hr
3:00 pm	Break		
3:30 pm	Nutrition and Cardiovascular Disease - Part 2	Deanna Minich, PhD	2 hr
5:30 pm	Close of Session		