

Module XVI-B: Advanced Cardiovascular Health Session Schedule

Schedule Subject to Change

Friday, December 13, 2019:

7:30 am	Integrative Management of Dyslipidemia and Dyslipidemia- Induced Cardiovascular Disease with Nutrition, Nutritional Supplements, Exercise, Weight Management and Other Lifestyle Modifications: Pathophysiology with Cases - Part 1	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	Integrative Management of Dyslipidemia and Dyslipidemia-Induced Cardiovascular Disease with Nutrition, Nutraceutical Supplements, Exercise, Weight Management and Other Lifestyle Modifications: Clinical Evaluation, Labs and Advanced Lipid Testing with Cases -Part 2	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
12:00 pm	Lunch		
1:30 pm	Integrative Management of Dyslipidemia and Dyslipidemia-Induced Cardiovascular Disease with Nutrition, Nutraceutical Supplements, Exercise, Weight Management and Other Lifestyle Modifications: Treatment- Part 3 with Cases	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	Integrative Management of Dyslipidemia with Nutrition, Nutraceutical Supplements, Exercise, Weight Management, Other Lifestyle Modifications: Treatment – Part 4 with cases	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
6:00 pm	Close of Session		

Saturday, December 14, 2019:

	-		
7:30 am	Cardiovascular and Coronary Heart Disease Risk Factors and Mediators: Expanded Testing, Interpretation CHD Evaluation and Treatment with Cases	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	Cardiovascular and Coronary Heart Disease Risk Factors and Mediators: Expanded Testing, Interpretation and CHD Evaluation, and Treatment with Cases - Part 2	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
12:00 pm	Lunch		
1:30 pm	Metabolic and Integrative Cardiology: Pathophysiology, Clinical Evaluation and Treatment: Congestive Heart Failure (Systolic and Diastolic), Coronary Heart Disease and Myocardial Infarction with cases - Part 3	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	Non-Invasive Cardiovascular Testing with Endothelial Function, MCG, CPET, CAPWA, Augmentation Index, ABI, Carotid US, ECHO, Autonomic Function Testing, Retinal Testing, Watch Pat Laboratory Evaluation, Protocols and Cases Part 4	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
6:00 pm	Close of Session		



Module XVI-B: Advanced Cardiovascular Health Session Schedule

Schedule Subject to Change

Sunday, December 15, 2019:

7:00 am	Periodontal Disease, Inflammation and Coronary Heart Disease	Douglas Thompson, DDS, FAAMM, ABAAHP	2 hr				
9:00 am	Break						
9:30 am	Depression, Stress and Anxiety and CHD	Mimi Guarneri, MD	2 hr				
11:30 am	Lunch						
1:00 pm	Infections and Heart Disease Glutathione and Health Case Studies in Prevention of Heart Disease	Douglas Harrington, MD	2 hr				
3:00 pm	Break						
3:30 pm	Women and CHD	Stephen Sinatra, MD	1 hr				
4:30 pm	EMR, Grounding and CVD	Stephen Sinatra, MD	1 hr				
5:30 pm	Close of Session						