

Module XVI-A Advanced Cardiovascular Health Session Schedule

Schedule Subject to Change

Thursday, September 26, 2019:

7:30 am	Vascular Biology for the Clinician: Part I: The Vascular Endothelium, Endothelial Dysfunction, Vascular Dysfunction, Vascular and Cardiac Physiology and Pathophysiology	Mark Houston, M.D., MS MSc, FACP, FAHA, FASH, FAARM FACN, ABAARM, DABC	2 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	Vascular Biology for the Clinician: Part 2: The Three Finite Responses: Inflammation, Oxidative Stress and Immune Dysfunction of the Blood Vessel	Mark Houston, M.D., MS, MSc, FACP, FAHA, FASH, FAARM FACN, ABAARM, DABC	2 hr
12:00 pm	Lunch – Provided by L-Nutra – NON-CME		
1:30 pm	Vascular Biology for the Clinician: Part 3: Vascular Mediators, Vasoconstrictors, Vasodilators, Nitric Oxide, the Renin Angiotensin System (RAAS), Aldosterone, Cortisol and Catecholamines	Mark Houston, M.D., MS, MSc, FACP, FAHA, FASH, FAARM FACN, ABAARM, DABC	2 hr
3:30 pm	Break		
	Vascular Biology for the Clinician: Part 4: Functional, Metabolic and	Mark Houston, M.D., MS, MSc,	
4:00 pm	Structural Consequences in CVD and the Prevention and Treatment of Vascular Disease. Case Presentations Q and A	FACP, FAHA, FASH, FAARM FACN, ABAARM, DABC	2 hr

Friday, September 27, 2019:

7:30 am	Vascular Aging and Cardiovascular Disease: Pathophysiology: Part 1	Mark Houston, M.D., MS, MSc, FACP, FAHA, FASH, FAARM FACN, ABAARM, DABC	2 hr			
9:30 am	Break					
10:00 am	Vascular Aging and Cardiovascular Disease: Clinical Aspects: Part 2	Mark Houston, M.D., MS, MSc, FACP, FAHA, FASH, FAARM FACN, ABAARM. DABC	2 hr			
12:00 pm	Lunch – Provided by TA Sciences – NON-CME					
1:30 pm	Vascular Aging and Cardiovascular Disease: Diagnosis: Part 3	Mark Houston, M.D., MS, MSc, FACP, FAHA, FASH, FAARM FACN, ABAARM. DABC	2 hr			
3:30 pm	Break					
4:00 pm	Vascular Aging and Cardiovascular Disease: Prevention and Treatment Part 4 Case Presentations and Q and A	Mark Houston, M.D., MS, MSc, FACP, FAHA, FASH, FAARM FACN, ABAARM	2 hr			
6:00 pm	Close of Session					



Module XVI-A Advanced Cardiovascular Health Session Schedule

Schedule Subject to Change

Saturday, September 28, 2019:

7:00 am	Integrative Management of Hypertension: Pathophysiology and Epidemiology: Part 1	Mark Houston, M.D., MS, MSc, FACP, FAHA, FASH, FAARM FACN, ABAARM, DABC	2 hr
9:00 am	Break		
9:30 am	Integrative Management of Hypertension: Clinical Diagnosis and Evaluation: Part 2	Mark Houston, M.D., MS, MSc, FACP, FAHA, FASH, FAARM FACN, ABAARM, DABC	2 hr
11:30 am	Lunch		
1:00 pm	Integrative Management of Hypertension: Nutrition and Nutraceutical Supplements in the Prevention and Treatment of Hypertension: Part 3	Mark Houston, M.D., MS, MSc, FACP, FAHA, FASH, FAARM FACN, ABAARM, DABC	2 hr
3:00 pm	Break	•	
3:30 pm	Integrative Management of Hypertension: Pharmacologic Treatment and Integration with Natural Treatments: Part 4 Case Presentations. Q and A.	Mark Houston, M.D., MS, MSc, FACP, FAHA, FASH, FAARM FACN, ABAARM., DABC	2 hr
5:30 pm	Close of Session		