

## **Module V**: Clinical Intensives and Interpretation of Functional Labs Schedule Subject to Change Non-CME

### Friday, December 13, 2019:

37	· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·		
7:30 am	What You Must Know About Methylation and COMT	Filomena Trindade, MD, MPH	1 hr
8:30 am	The Importance of Liver Detoxification and Testing	Filomena Trindade, MD, MPH	1 hr
9:30 am	Break	•	
10:00 am	Detoxification Case Studies	Filomena Trindade, MD, MPH	1 hr
11:00 am	lodine Testing Bone Resorption Testing	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
12:00 pm	Lunch		
2:00 pm	The Importance of Nutrients and Nutritional Testing	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
3:00 pm	The Importance of Amino Acid Testing	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
4:00 pm	Break		
4:15 pm	Neuroinflammation	Todd LePine, MD	1 hr
5:15 pm	Organic Acid Testing	Todd LePine, MD	1 hr
6:15 pm	Close of Session		

#### Saturday, December 14, 2019:

7:30 am	Neurological Patient Cases – How to Connect the Dots of Neuro-Endocrine-Immune	Todd LePine, MD	2 hr
9:30 am	Break		·
10:00 am	Testing for Other Toxins: PCBs, Bisphenol, Phthalates and More	Lyn Patrick, ND	1 hr
11:00 am	An Updated Look at The Importance of Toxic Metal Testing	Lyn Patrick, ND	1 hr
12:00 pm	Lunch		
2:00 pm	Sleep and Pain	Sahar Swidan, PharmD, BCPS	2 hr
4:00 pm	Break	•	
4:15 pm	What You Must Know About GI Health Testing and Allergy Testing	Jill Carnahan, MD	2 hr
6:15 pm	Close of Session		



## **Module V**: Clinical Intensives and Interpretation of Functional Labs Schedule Subject to Change Non-CME

# Sunday, December 15, 2019:

7:00 am	The Stress & Gut-Immune-Brain Connection and Case Studies	Andrew Heyman, MD, MHSA	2 hr
9:00 am	Break		
9:30 am	Diabetes – New Clinical Approach to Treatment and Case Studies	Filomena Trindade, MD, MPH	2 hr
11:30 am	Lunch		
1:30 pm	Advanced Cardiac Profile Testing & Clinical Updates	Mark Houston, MD	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	Cardiometabolic Cases – How to Deal with the Epidemic	Mark Houston, MD	2 hr
6:00 pm	Close of Session		