CLINICAL ENDOCRINOLOGY SYMPOSIUM HOUSTON - MARCH 7 - 9, 2019

| Thursday | , March 7, 2019 | | | | |
|-----------|---|--|--------|--|--|
| 5:00 pm | Welcome Reception – Non-CME – Refreshments sponsored by | V University Compounding Pharmacy | | | |
| 5:30 pm | Compounds Used in BHRT – Non-CME | Dave Metayer | 0.5 hr | | |
| 6:00 pm | What You Must Know About Female Hormones | Pamela W. Smith, MD, MPH, MS | 1.5 hr | | |
| 7:30 pm | What You Need to Know about Male Hormones | Pamela W. Smith, MD, MPH, MS | 1 hr | | |
| 8:30 pm | Close of Session | | | | |
| Friday, M | lay, March 8, 2019 | | | | |
| 6:30 am | Registration and Continental Breakfast | | | | |
| 7:00 am | What You Must Know About Thyroid Disorders | Pamela W. Smith, MD, MPH, MS | 1 hr | | |
| 8:00 am | Pregnenolone and Melatonin | Pamela W. Smith, MD, MPH, MS | 1 hr | | |
| 9:00 am | Female Sexual Function and Dysfunction | Jennifer Landa, MD | 1 hr | | |
| 10:00 am | Break | | | | |
| 10:30 am | Common Female Problems Seen in a GP Practice | Jennifer Landa, MD | 1 hr | | |
| 11:30 am | Testosterone Deficiency in Men: Treatment, Controversies and Current Studies | Ron Rothenberg, MD | 1 hr | | |
| 12:30 pm | Lunch – Sponsored by Precision Analytical – Non-CME | | | | |
| 1:30 pm | Male Sexual Dysfunction | Ron Rothenberg, MD | 1 hr | | |
| 2:30 pm | Lab Tests Used in BHRT – Controversies and Practical Model | Kris Hart, MN, FNP-RN-C | 0.5 hr | | |
| 3:00 pm | Break | | | | |
| 3:45 pm | Optimizing Hormone Replacement – How to Prescribe Bio- Identical Hormone Replacement Therapy | Ron Rothenberg, MD | 1 hr | | |
| 4:45 pm | Case Studies | Ron Rothenberg, MD Kris Hart, MN, FNP-RN-C | 0.5 hr | | |
| 5:15 pm | Q & A – Panel Discussion | Pamela W. Smith, MD, MPH, MS Jennifer Landa, MD Ron Rothenberg, MD | 0.5 hr | | |
| 5:45 pm | Close of Session | | | | |

CLINICAL ENDOCRINOLOGY SYMPOSIUM HOUSTON - MARCH 7 - 9, 2019

| Saturday, March 9, 2019 | | | | | |
|-------------------------|---|---|--------|--|--|
| 6:30 am | Registration and Continental Breakfast | | | | |
| 7:00 am | What You Need to Know About Compounding Laws | Rick Rhoads, PharmD | 0.5 hr | | |
| 7:30 am | New and Innovative Compounding Formulas For Your Practice | Rick Rhoads, PharmD | 0.5 hr | | |
| 8:00 am | Estrogen Metabolism | Jennifer Landa, MD | 1 hr | | |
| 9:00 am | Break | | | | |
| 9:45 am | Case Histories in Hormone Replacement: PCOS, PMS, Perimenopause, and Menopause | Pamela W. Smith, MD, MPH, MS | 1 hr | | |
| 10:45 am | BHRT: A Clinical Systems Biology Application | Andrew Heyman, MD, MHSA | 1.5 hr | | |
| 12:15 pm | Lunch – Sponsored by Legally Mine – Non-CME | | | | |
| 1:30 pm | Stress and Hormonal Balance | Andrew Heyman, MD, MHSA | 1 hr | | |
| 2:30 pm | Connections: Hormones, Methylation and the Microbiome Shedding New Light on Aging and Hormone Changes | Dian Ginsberg, MD | 1 hr | | |
| 3:30 pm | Break | | | | |
| 4:00 pm | Intricacies and other Considerations when Prescribing BHRT Micro Hormone Dosing and Avoiding Pitfalls and Problems | Dian Ginsberg, MD | 1 hr | | |
| 5:00 pm | Q & A- Panel Discussion | Pamela W. Smith, MD, MPH, MS Dian Ginsberg, MD | 0.5 hr | | |
| 5:30 pm | Close of Session | | | | |