## The Complex Patient: What To Do On Monday Morning Session Schedule

Schedule Subject to Change

## Friday, May 4, 2018:

7:30 am	Where Do You Start With The Complex Patient? Live patient demonstration	Pamela Smith, MD, MPH, MS & Lizzie Harbin	1 hr
8:30 am	The Intricate Patient: Optimizing Their Health	Pamela Smith, MD, MPH, MS	1 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	Epigenetics, Neurometabolics, Bioactive Lipids and Membrane Stabilization	Carolyn Matzinger, MD, ABAARM, FAARFM	2 hr
12:00 pm	Lunch		
1:30 pm	Unwinding the Complex Milieu of the Chronically Metabolic Intoxicated Patient	James LaValle, RPh, CCN	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	Unwinding the Complex Milieu of the Chronically Metabolic Intoxicated Patient (continued)	James LaValle, RPh, CCN	2 hr
6:00 pm	Close of Session		8 hrs

## Saturday, May 5, 2018:

7:30 am	Unraveling the Complex Patient Utilizing the Functional Medicine Matrix	Todd LePine, MD	2 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	Unraveling the Complex Patient Utilizing the Functional Medicine Matrix (continued)	Todd LePine, MD	2 hr
12:00 pm	Lunch Sponsored by Douglas Labs		
1:30 pm	Complex Cases in Cardiology: Patients with Hypertension, Dyslipidemia, and Coronary Heart Disease	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	Complex Cases in Cardiology: Patients with Hypertension, Dyslipidemia, and Coronary Heart Disease (continued)	Mark Houston, MD, MS, MSc	2 hr
6:00 pm	Close of Session		8 hrs

## Sunday, May 6, 2018:

7:15 am	A Personalized Approach to the Complex Patient	Filomena Trindade, MD, MPH, MS	2 hr
9:15 am	Break		
9:45 am	A Personalized Approach to the Complex Patient (continued)	Filomena Trindade, MD, MPH, MS	2 hr
11:45 pm	Lunch		
1:00 pm	Complexities in Neuroinflammation and Biotoxic Illnesses	Andrew Heyman, MD	2 hr
3:00 pm	Break		
3:30 pm	Complexities in Neuroinflammation and Biotoxic Illnesses	Andrew Heyman, MD	2 hr
5:30 pm	Close of Session		8 hrs