Pain Management Module Session Schedule

Schedule Subject to Change

Friday, August 10, 2018:

7:30 AM	Neuro-Endocrine-Immune Dysregulation in the Pain Patient	Matt Bennett, MD	2 hr
9:30 AM	Break		
10:00 AM	Pelvic Floor Disorders and Various Gynecological Pain Syndromes	Randy Fink, MD	2 hr
12:00 PM	Lunch		
1:30 PM	The Role of Low Dose Naltrexone and Ketotifen in Pain Management	Sahar Swidan, Pharm.D., BCPS	1 hr
2:30 PM	The Role of Oxytocin and Ketamine in Pain Management	Sahar Swidan, Pharm.D., BCPS	1 hr
3:30 PM	Break		
4:00 PM	Medical Marijuana - State of Affairs	TBD	2 hr
6:00 PM	Close of session		

Saturday, August 11, 2018:

7:30 AM	TBD	Elizabeth Stuller, MD	2 hr
9:30 AM	Break		
10:00 AM	Intravenous Nicotinamide Adenine Dinucleotide and It's Relationship to Brain and Body Function	Richard Mestayer, MD	2 hr
12:00 PM	Lunch		
1:30 PM	Fibromyalgia and Global Pain Syndrome: The REAL Story!	David Brady, ND, CCN, DACBN	2 hr
3:30 PM	Break		
4:00 PM	Fibromyalgia and Global Pain Syndrome: The REAL Story! (continued)	David Brady, ND CCN, DACBN	1 hr
5:00 PM	What Do Genomics Tell Us About Pain?	Sahar Swidan, Pharm.D., BCPS	1 hr
6:00 PM	Close of Session		

Sunday, August 12, 2018:

7:30 AM	The Matrix of Myofascial Trigger Points, Sensitization and Chronic Pain: Integrating Advancements in the Pain Sciences with Clinical Evaluation and Assessment	Jay Shah, MD	1 hr
8:30 AM	Ultrasound Technologies Visualize and Characterize Myofascial Trigger Points and Surrounding Soft Tissue: Their Role as an Objective Outcome Measure	Jay Shah, MD	1 hr
9:30 AM	Break		
10:00 AM	Chronic Myofascial Pain and Spinal Segmental Sensitization: Integrating Pain Mechanism with Objective Physical Findings and Treatment Strategies	Jay, Shah, MD	1 hr
11:00 AM	Rethinking Orthopedics through Biotensegrity: The Anatomy and Biomechanics of Nature	Brad Fullerton, MD	1 hr
12:00 AM	Lunch		
1:30 PM	Rethinking Chronic Pain through Biotensegrity, Fascial Anatomy and Regenerative Injection	Brad Fullerton, MD	1 hr
2:30 PM	Practical Application of Biotensegrity for Shoulder and Knee Pain	Brad Fullerton, MD	1 hr
3:30 PM	Break		
4:00 PM	Issues in Our Tissues: A Discussion of Pain through the Lens of Neuroinflammation, Adverse Childhood Events, Limbic Retraining, and Mindfulness	Ellen Vora, MD	2 hr
6:00 PM	Close of Session		