

Module XV-A Session Schedule

Schedule Subject to Change

Friday, October 19, 2018:

91	•		
7:30 am	Introduction to Memory Optimization and Restoration	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
8:30 am	Head Injuries and Toxins to the Brain	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	Hormones and the Brain	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	2 hr
12:00 pm	Lunch		
1:30 pm	The Gut, Brain, Immune Axis	Todd LePine, MD	1 hr
2:30 pm	Bats in the Belfry: Stealth Infections in Neurodegeneration	Todd LePine, MD	1 hr
3:30 pm	Break	•	
4:00 pm	Hacking the Brain: Harnessing Neuroplasticity for Optimal Brain Fitness	Todd LePine, MD	2 hr
6:00 pm	Close of Session		

Saturday, October 20, 2018:

	.,,		
7:30 am	Alzheimer's: A Recoverable, Epigenetic-Induced Illness Deep Dive into the Brain on Fire Organelle Interplay: Membranes Interrupted	Patricia Kane, PhD	2 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	Impairment of Mitochondrial and Peroxisomal Respiration The Epigenetic Overlay on the Genetics of Alzheimer's Unfolded Protein Response, Cell Danger Response, ER Stress and VLCFAs	Patricia Kane, PhD	2 hr
12:00 am	Lunch		
1:30 pm	Neurotoxicity, Disturbed Methylation, Cardiolipin, Ceramides Bioactive Lipids, Prostaglandins, Resolvins, Protectins, Maresins The NeuroMetabolics of Alzheimer's	Patricia Kane, PhD	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	The Second Brain, Microbiome and Vagal Response Evaluation and Resolution of the Brain on Fire via Membrane Stabilization	Patricia Kane, PhD	2 hr
6:00 pm	Close of Session		



Module XV-A Session Schedule (Continued)

Schedule Subject to Change

Sunday, October 21, 2018:

7:30 am	Case Histories in Membrane Stabilization	Kenneth Storch, MD, PhD	2 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	The Male and Female Brain	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
11:00 am	Brain Fitness and the Theory of Multiple Intelligences	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	½ hr
11:30 am	Brain Fitness: The Role of Toxins, Exercise, and Nutrients – Part One	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	½ hr
12:00 pm	Lunch		
1:30 pm	Brain Fitness: The Role of Toxins, Exercise, and Nutrients – Part Two	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	Lifestyle Approaches and Nutritional Approaches for the Maintenance of Cognition and Attention	Joseph Lamb, MD	2 hr
6:00 pm	Close of Session		