

Module VII Autoimmune Diseases and Inflammation (Non-CME) Session Schedule

Schedule Subject to Change

Friday, September 28, 2018:

	, <u>Coptomico: 20, 20101</u>		
7:30 am	Autoimmunity and Hormones (Non-CME)	Filomena Trindade, MD, MPH	2 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	Autoimmunity and Hormones (Non-CME) (Continued)	Filomena Trindade, MD, MPH	1 hr
11:00 am	Inflammation: Pain-Gut Connection (Non-CME)	Heather Tick, MA, MD, CCFP	1 hr
12:00 pm	Lunch – Sponsored by L-Nutra (non-cme)		
1:30 pm	Central and Peripheral Sensitization and Inflammation Stress and Pain (Non-CME)	Heather Tick, MA, MD, CCFP	1 hr
2:30 pm	New Solutions for Pain Control (Non-CME)	Heather Tick, MA, MD, CCFP	1 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	A Metabolic Approach to Vitiligo (Non-CME)	Pamela Smith, MD, MPH, MS	1 hr
5:00 pm	Low Dose Naltrexone Exciting Clinical Applications (Non-CME)	Sahar Swidan, PharmD, BCPS, ABAAHP, FMNM	1 hr
6:00 pm	Close of Session		

Saturday, September 29, 2018:

- Cuttui u	ay, ochterriber 23, 2010.		
7:00 am	Advanced Clinical Management of Inflammation (Non-CME)	Sahar Swidan, PharmD, BCPS, ABAAHP, FMNM	2 hr
9:00 am	Break		
9:30 am	A Metabolic Approach to Lupus and Interstitial Cystitis (Non-CME)	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	2 hr
11:30 am	Autoimmune Disease: Cutting Edge Approaches to Understanding, Diagnosing and Treating a 21st Century Epidemic with Case Histories	Todd LePine, MD	½ hr
12:00 pm	Lunch – Sponsored by Bio-Botanical Research (non-cme)		
1:30 pm	Autoimmune Disease: Cutting Edge Approaches to Understanding, Diagnosing and Treating a 21st Century Epidemic with Case Histories Continued (Non-CME)	Todd LePine, MD	2.25hr
3:45 pm	Break		
4:00 pm	Autoimmune Disease: Cutting Edge Approaches to Understanding, Diagnosing and Treating a 21st Century Epidemic" with Case Histories Part II (Non-cme)	Todd LePine, MD	1 hr
5:00 pm	The Inflammatory Cascade (Non-CME)	Filomena Trindade, MD, MPH	1 hr
6:00 pm	Close of Session		

A4M MEETING FLOOR WIFI: Network Name: A4M Password: fall2018



<u>Module VII</u> <u>Autoimmune Diseases and Inflammation (Non-CME)</u> Session Schedule

Schedule Subject to Change

Sunday, September 30, 2018:

7:00 am	Metal Hypersensitivity (MELISA, Metals and Autoimmunity) (Non-CME)	Lyn Patrick, ND	1 hr
8:00 am	Immunotoxicity – Toxicant-induced Cytokine Imbalances (Non-CME)	Dorothy Merritt, MD	1 hr
9:00 am	Break		
9:30 am	The Role of Environmental Toxicant Chemicals in Autoimmunity(Non-CME)	Dorothy Merritt, MD	1 hr
10:30 am	Avoidance- Guidance for Patients in Elimination of Everyday Chemical Exposures (Non-CME)	Lyn Patrick, ND	1 hr
11:30 pm	Lunch		
12:30 pm	Protocols- Nutrient, Botanical Supplementation for Toxicant Elimination in Autoimmunity (Non-CME)	Lyn Patrick, ND	1 hr
1:30 pm	Glutathione Regulation in Autoimmunity and Oxidative Stress (Non-CME)	Dorothy Merritt, MD	1 hr
2:30 pm	Break		
3:00 pm	Depuration Treatments for Autoimmunity and Inflammation (Non-CME)	Lyn Patrick, ND	1 hr
4:00 pm	A Metabolic Approach to Rheumatoid Arthritis (Non-CME)	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
5:00 pm	Close of Session		

A4M MEETING FLOOR WIFI: Network Name: A4M Password: fall2018