

# **Module VIII- Weight Management, Nutrition and Integrative Cancer Therapies**

Schedule Subject to Change

### Friday, August 10, 2018:

7:30 am	Why Your Patient Cannot Lose Weight	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
8:30 am	Truth on Effective Dietary Supplements from Weight Loss to Performance Enhancement	James LaValle, RPh, CCN	1 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	Truth on Effective Dietary Supplements from Weight Loss to Performance Enhancement Continued	James LaValle, RPh, CCN	1 hr
11:00 am	Nutritional Depletions Caused by Medications	James LaValle, RPh, CCN	1 hr
12:00 pm	Lunch		
1:30 pm	Nutrition for the Physically Active: From the Casual to Serious Exercise Participants	Bob Seebohar, MS, RD	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	Athletic Performance: The Impact of Cortisol and its Downstream Effect on Hormones, Cytokines, and Neurochemicals - Case studies	James LaValle, RPh, CCN	2 hr
6:00 pm	Close of Session		

# Saturday, August 11, 2018:

7:30 am	Peptides as Therapeutic Alternatives	William Seeds, MD	1 hr
8:30 am	Peptide Alternatives to Exogenous Growth Hormone Uses	William Seeds, MD	1 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	Alternative Peptides for Cellular Repair and Cytoprotection	William Seeds, MD	1 hr
11:00 am	Indications and Dosing of Peptides in a Practice Setting	William Seeds, MD	1 hr
12:00 pm	Lunch		
1:30 pm	PRP and Ozone Therapy in Sports Injuries	James Lewerenz DO	1 hr
2:30 pm	High-Intensity Interval Training and Intermittent Fasting and The Athlete	James Lewerenz DO	1 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	A Metabolic Approach to Addiction Medicine	Elizabeth Stuller, MD	2 hrs
6:00 pm	Close of Session		



# **Module VIII- Weight Management, Nutrition and Integrative Cancer Therapies**

Schedule Subject to Change

### **Sunday, August 12, 2018:**

7:00 am	A Metabolic Approach to Addiction Medicine Continued	Elizabeth Stuller, MD	2 hrs
9:00 am	Break		
9:30 am	A Metabolic Approach to Cancer	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	2 hrs
11:30 am	Lunch		
1:00 pm	Integrative Cancer Therapies ( Part I ):	Mark Rosenberg, MD	2 hrs
	<ul> <li>Systemic Cancer Treatment; Time for a Paradigm Change</li> </ul>		
	<ul> <li>Off-label Use of Pharmaceuticals</li> </ul>		
	<ul> <li>Copper, Zinc, Copper/Zinc ratio and Aging, Disease, and Cancer</li> </ul>		
3:00 pm	Break		
3:30 pm	Integrative Cancer Therapies (Part II):	Mark Rosenberg, MD	2 hrs
	<ul> <li>Raising the Bar in Cancer Detection and Treatment</li> </ul>		
	<ul> <li>Cancer Cell Volume and Proliferation</li> </ul>		
	Nutraceuticals and Cancer		
5:30 pm	Close of session		