

Module I Endocrinology Session Schedule

Schedule Subject to Change

Thursday, April 12, 2018:

7:30 am	What You Must know About Women's Hormones	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	2 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	What you Must Know About Women's Hormones Continued	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
11:00 am	What You Must Know About Male Hormones	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
12:00 pm	Sponsored Lunch Provided By InvigoMEDIA (Non-CME lecture starts at 12:15 pm)		
1:30 pm	PMS/PCOS	Al Peters, DO, FACOG	1 hr
2:30 pm	Clinical Aspects to the Management of Hypothyroidism	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	How to Write Prescriptions Using Compounded Thyroid Hormone Thyroid Case Histories	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	2 hr
6:00 pm	Close of Session		

Friday, April 13, 2018:

7:30 am	Urinary Hormones When to Use and How to Interpret	Filomena Trindade, MD, MPH	2 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	Urinary Hormone Case Histories	Filomena Trindade, MD, MPH	1 hr
11:00 am	Personalizing BHRT	Filomena Trindade, MD, MPH	1 hr
12:00 pm	Sponsored Lunch Provided By UNISOURCE (Non-CME lecture starts at 12:15 pm)		
1:00 pm	Exhibit Hall - Coffee		
1:45 pm	Everything You Want to Know About SHBG	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	½ hr
2:15 pm	Hormone Protocols for Women Not on Hormones	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 ½ hr
3:45 pm	Break		
4:00 pm	Hormone Protocols for Men Not on Hormones	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
5:00 pm	Hormone Protocols for Women and Men on HRT	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
6:00 pm	Close of session		



Module I Endocrinology Session Schedule

Schedule Subject to Change

Saturday, April 14, 2018:

7:00 am	Cases Histories BHRT: PMS, PCOS, Menopause, Andropause Continued	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS Sahar Swidan, PharmD, BCPS	2 hr
9:00 am	Break		
9:30 am	A Metabolic Approach to Insulin Resistance	Filomena Trindade, MD, MPH	2 hr
11:30 am	Lunch in Exhibit Hall with Fellowship Lunch Ticket		
1:30 pm	A Metabolic Approach to Adrenal Restoration	Andrew Heyman, MD, MHSA	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	Problem Solving Through Compounding (Non-CME)	Sahar Swidan, PharmD, BCPS	1 hr
5:00 pm	How to Change Dosage Forms: Synthetic to Natural Hormones and Oral to Transdermal (Non-CME)	Sahar Swidan, PharmD, BCPS	1 hr
6:00 pm	Close of session		