

Module XVI-D(E): Advanced Cardiology

Advanced Cardiovascular Medicine: Cardiovascular Updates and Breakthroughs, Controversies in Cardiovascular Medicine and Clinical Trial Interpretation with Clinical Case Presentations

Session Schedule

Schedule Subject to Change

Friday, September 28, 2018:

111000,00	Triday, September 26, 2016.					
	The Role of Heavy Metals in Hypertension, Dyslipidemia and Coronary Heart Disease, MI and Cardiovascular					
7:45 AM	Disease	Mark Houston MD, MS, MSc	2 hr			
9:45 AM	Break					
10:15 AM	Cardiovascular Risk Stratification with CV Scoring Systems, Lab testing and Non Invasive CV Testing	Mark Houston MD, MS, MSc	2 hr			
12:15 PM	Lunch Sponsored by L-Nutra (non-CME)					
	Omega 3 Fatty Acids and their Role in Hypertension,					
	Dyslipidemia, Coronary Heart Disease, MI and					
1:30 PM	Cardiovascular Disease	Mark Houston MD, MS, MSc	1 hr			
	The Role of Saturated Fatty Acids in Coronary Heart					
2:30 PM	Disease and Myocardial Infarction	Mark Houston MD, MS, MSc	1 hr			
3:30 PM	Break					
	Diabetes Mellitus, Insulin Resistance and Cardiovascular					
4:00 PM	Disease	Filomena Trindade, MD, MPH	2 hr			
6:00 PM	Close of Session					

Saturday, September 29, 2018:

	70 pro		
	Precision and Personalized Cardiovascular Medicine for		
7:30 AM	the Clinician	Mark Houston MD, MS, MSc	2 hr
9:30 AM	Break		
	Diagnosis, Prevention and Treatment of		
	Cerebrovascular Disease, Vascular Dementia, Carotid		
10:00 AM	Artery Disease and Stroke	Fred Callahan MD	2 hr
	Lunch Sponsored by Bio-Botanical Research		
12:00 PM	(non-CME)		
	Anti-Hypertensive Drug Therapy in Hypertension and		
	Prevention of Cardiovascular Target Organ Damage and		
1:30 PM	New AHA and ACC Guideline	Mark Houston MD, MS, MSc	2 hr
3:30 PM	Break		
	Diets in Relation to Cardiovascular Disease:		
	Ketogenic Diet, Paleolithic Diet, Fasting Mimicking Diet,		
4:00 PM	Low Carbohydrate Diet and Other	James LaValle RPh, CCN	2 hr
6:00 PM	Close of Session		



Module XVI-D(E): Advanced Cardiology

Advanced Cardiovascular Medicine: Cardiovascular Updates and Breakthroughs, Controversies in Cardiovascular Medicine and Clinical Trial Interpretation with Clinical Case Presentations

Session Schedule

Schedule Subject to Change

Sunday, September 30, 2018 (all NON-CME):

7:00 AM	The Role of Chelation Therapy in Cardiovascular Disease, Diabetes Mellitus and Heavy Metal Detoxification & A Review of the TACT Trials	Jeanne Drisko MD	2 hr
9:00 AM	Break		
9:30 AM	The GI Tract, Microbiome and Cardiovascular Disease	Jill Carnahan MD, ABFM, ABIHM	2 hr
11:30 AM	Lunch		
12:30 PM	The Role of CoEnzyme Q-10 in Cardiovascular Disease, Hypertension, Dyslipidemia and Congestive Heart Failure	Mark Houston MD, MS, MSc	2 hr
2:30 PM	Break		
3:00 PM	Niacin Treatment for Dyslipidemia and CHD:Clinical Trials, Interpretation and Cases	Mark Houston MD, MS, MSc	2 hr
5:00 PM	Close of Session		