

Module VI: Mitochondrial Restoration and Infections Session Schedule

Schedule Subject to Change

Friday, February 9, 2018:

7:30 am	Thyroid and Mitochondrial Dysfunction	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	0.5 hr
8:00 am	Chronic Fatigue and Fibromyalgia: Mitochondrial Illnesses	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
9:00 am	Break		
9:30 am	Introduction to Lyme and Other Chronic Illnesses	Richard Horowitz, MD	1.25 hr
10:45 am	The MSIDS Map in Lyme and Chronic Disease	Richard Horowitz, MD	1.5 hr
12:15 pm	Sponsored Lunch Provided By Precision Analytical Inc. (Non-CME)		
1:30 pm	The MSIDS Map in Lyme and Chronic Disease Continued	Richard Horowitz, MD	1.25 hr
2:45 pm	Tick-Borne Co-infections: Presentation, Diagnosis and Treatment	Richard Horowitz, MD	0.75 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	Tick-Borne Co-infections: Presentation, Diagnosis and Treatment Continued	Richard Horowitz, MD	1 hr
5:00 pm	Clinical Studies and Treatment Options in Lyme-MSIDS	Richard Horowitz, MD	1 hr
6:00 pm	Close of Session		

Saturday, February 10, 2018:

7:30 am	The Nuts and Bolts on Environmental Toxicity and the Gut Microbiome	Jill Carnahan, MD	2 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	Environmental Medicine and CIRS Case Studies	Jill Carnahan, MD	2.25 hr
12:15 pm	Sponsored Lunch Provided By invigoMEDIA (Non-CME)		
1:30 pm	Mitochondrial Medicine: Exploring The Key Hidden Factor in Health and Metabolism Part I	Todd LePine, MD	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	Mitochondrial Medicine: Exploring The Key Hidden Factor in Health and Metabolism Part II	Todd LePine, MD	2 hr
6:00 pm	Close of Session		



Module VI: Mitochondrial Restoration and Infections Session Schedule

Schedule Subject to Change

Sunday, February 11, 2018:

	1 0 0 1 dd. y 1 1, 20 10 1		
7:00 am	A Metabolic Approach to Mood Disorders: Its Effects on the Mitochondria	Filomena Trindade, MD, MPH	2 hr
9:00 am	Break		
9:30 am	A Metabolic Approach to Mood Disorders: Its Effects on the Mitochondria	Filomena Trindade, MD, MPH	1 hr
10:30 am	An Update on Diabetes Type 3: Its Effects on the Mitochondria	Filomena Trindade, MD, MPH	1 hr
11:30 pm	Lunch		
1:00 pm	Mitochondrial Regulation and mTOR Support	James LaValle, RPh, CCN	2 hr
3:00 pm	Break		
3:30 pm	Introduction to Chronic Inflammatory Response Syndrome (CIRS)	Andrew Heyman MD, MHSA	1 hr
4:30 pm	Biotoxin Treatment Protocol: An Integrative Model	Andrew Heyman MD, MHSA	1 hr
5:30 pm	Close of Session		