

## Module V

## Clinical Intensives: How to Interpret Functional Medicine Labs Session Schedule

### Non-CME

Schedule Subject to Change

#### Thursday, April 12, 2018:

7:30 am	The Importance of Testing for Oxidative Stress (Urine and Blood)	Todd LePine, MD	1 hr
8:30 am	A Look At Fatty Acid Testing	Todd LePine, MD	1 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	Organic Acid Testing	Todd LePine, MD	1 hr
11:00 am	A Fresh Look at Porphyrin Testing	Todd LePine, MD	1 hr
12:00 pm	Sponsored Lunch Provided By InvigoMEDIA (Non-CME		
	lecture starts at 12:15 pm)		
1:30 pm	The Importance of Nutritional Testing	Filomena Trindade, MD, MPH	1 hr
2:30 pm	Advanced Cardiac Profile Testing	Mark Houston, MD	1 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	Genomic Testing for Cardiovascular Health	Mark Houston, MD	1 hr
5:00 pm	A New Look at Estrogen Metabolism and Estrogen Genomics	Filomena Trindade, MD, MPH	1 hr
6:00 pm	Close of session		

#### Friday, April 13, 2018:

7:30 am	Important Lab and Biometric Markers for Diabetes, Insulin	James LaValle, RPh, CCN	1 hr
	Resistance and Fat Loss		
8:30 am	Case Studies in Management of Diabetes, Insulin Resistance,	James LaValle, RPh, CCN	1 hr
	Weight and Fat Loss		
9:30 am	Break		
10:00 am	What You Must Know About Methylation	Andrea Gruszecki, ND	1 hr
11:00 am	Methylation Testing: Case Histories	Andrea Gruszecki, ND	1 hr
12:00 pm	Sponsored Lunch Provided By UNISOURCE (Non-CME		
	lecture starts at 12:15 pm)		
1:00 pm	Exhibit Hall - Coffee		
1:45 pm	What You Must Know About GI Health Testing	Jill Carnahan, MD	2 hr
3:45 pm	Break		
<b>4:00</b> pm	How to Test for Toxic Mold and Other Infectious Triggers	Jill Carnahan, MD	2 hr
6:00 pm	Close of session		



# Clinical Intensives: How to Interpret Functional Medicine Labs Session Schedule

## Non-CME

Schedule Subject to Change

#### Saturday April 14, 2018:

7:00 am	An Updated Look at The Importance of Toxic Metal Testing	Lyn Patrick, ND	1 hr
8:00 am	Testing for Other Toxins: PCBs, Bisphenol, Phthalates and More	Lyn Patrick, ND	1 hr
9:00 am	Break	·	-
9:30 am	Testing for Other Toxins (Cont.)	Lyn Patrick, ND	1 hr
10:30 am	The Importance of Amino Acid Testing Bone Resorption Testing	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
11:30 pm	Lunch in Exhibit Hall with Fellowship Lunch Ticket		
1:30 pm	What You Must Know About Allergy Testing	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
2:30 pm	The Importance of Neurotransmitter Testing	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	The Importance of Nutrients and Nutritional Testing	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
5:00 pm	The Importance of Liver Detoxification and Testing	Filomena Trindade MD, MPH	1 hr
6:00 pm	Close of session		-