

### <u>Module I</u> <u>Endocrinology</u> Session Schedule

Schedule Subject to Change

# Thursday, December 13, 2018:

7:30 am	What You Must know About Women's Hormones	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	2 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	What you Must Know About Women's Hormones Continued	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
11:00 am	What You Must Know About Male Hormones	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
12:00 pm	Lunch		
1:00 pm	Exhibit Hall - Coffee		
2:00 pm	PMS/PCOS	Al Peters, DO	1 hr
3:00 pm	Clinical Aspects to the Management of Hypothyroidism	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
4:00 pm	Break		
4:15 pm	How to Write Prescriptions Using Compounded Thyroid Hormone Thyroid Case Histories	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	2 hr
6:15 pm	Close of Session		

### Friday, December 14, 2018:

7:30 am	Urinary Hormones When to Use and How to Interpret	Filomena Trindade, M.D, MPH	2 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	Urinary Hormone Case Histories	Filomena Trindade, MD, MPH	1 hr
11:00 am	Personalizing BHRT	Filomena Trindade, MD, MPH	1 hr
12:00 pm	Lunch	· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·	
12:00 pm	Lunch		
1 – 2 pm	Exhibit Hall - Coffee		
2:00 pm	Everything You Want to Know About SHBG	Pamela W. Smith, M.D, MPH,	½ hr
		MS	
2:30 pm	Hormone Protocols for Women Not on Hormones	Pamela W. Smith, M.D, MPH,	1 ½ hr
		MS	
4:00 pm	Break		
4:15 pm	Hormone Protocols for Men Not on Hormones	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
5:15 pm	Hormone Protocols for Women and Men on HRT	Pamela W. Smith, M.D, MPH,	1 hr
		MS	
6:15 pm	Close of session		



## <u>Module I</u> <u>Endocrinology</u> Session Schedule

Schedule Subject to Change

### Saturday, December 15, 2018:

7:00 am	Cases Histories BHRT: PMS, PCOS, Menopause, Andropause Continued	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS Dian Ginsberg, MD	2 hr
9:00 am	Break		
9:30 am	A Metabolic Approach to Insulin Resistance	Filomena Trindade, MD, MPH	2 hr
11:30 am	Lunch		
1:30 pm	A Metabolic Approach to Adrenal Restoration	Andrew Heyman, MD	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	TBD	TBD	2 hr
6:00 pm	Close of session		