BHRT SYMPOSIUM – NASHVILLE – SEPTEMBER 27-30, 2018

Thursday	r, September 27, 2018		
6:30 pm	Welcome Reception – Non-CME – Refreshments sponsored by	v University Compounding Pharmacy	
7:00 pm	Compounds Used in BHRT – Non-CME	Dave Metayer	¹⁄2 hr
7:30 pm	What You Must Know About Female Hormones	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 ½ hr
9:00 pm	Close of Session		
Friday, Se	eptember 28, 2018		
6:00 am	Registration and Continental Breakfast		
7:00 am	What You Must Know About Thyroid Disorders	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
8:00 am	Pregnenolone and Melatonin	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr
9:00 am	Female Sexual Function and Dysfunction	Jennifer Landa, MD	1 hr
10:00 am	Break		
10:30 am	Common Female Problems Seen in a GP Practice	Jennifer Landa, MD	1 hr
11:30 am	Testosterone Deficiency in Men: Treatment, Controversies and Current Studies	Ron Rothenberg, MD	1 hr
12:30 pm	Lunch – Sponsored by Precision Analytical (non-cme)		
2:00 pm	Lab Tests Used in BHRT – Controversies and Practical Model	Kris Hart, MN, FNP, RN-C	¹∕2 hr
2:30 pm	Optimizing Hormone Replacement – How to Prescribe Bio- Identical Hormone Replacement Therapy	Ron Rothenberg, MD	1 hr
3:30 pm	Break		
4:15 pm	Case Studies	Ron Rothenberg, MD Kris Hart, MN, FNP, RN-C	¹∕2 hr
4:45 pm	Q & A – Panel Discussion	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS Jennifer Landa, MD Ron Rothenberg, MD	1 hr
5:45 pm	Close of Session		
Saturday,	September 29, 2018		
6:30 am	Registration and Continental Breakfast		
7:00 am	What You Need to Know About Compounding Laws	Rick Rhoads, PharmD	¹∕2 hr
7:30 am	New and Innovative Compounding Formulas For Your Practice	Rick Rhoads, PharmD	1∕2 hr

BHRT SYMPOSIUM – NASHVILLE – SEPTEMBER 27-30, 2018

8:00 am	Stress and Hormonal Balance	Andrew Heyman, MD, MHSA	1 hr		
9:00 am	Break				
9:45 am	Male Sexual Dysfunction	Ron Rothenberg, MD	1 hr		
10:45 am	Thyroid Health – Gut Health: A Critical Partnership	Angela Mazza, DO	1.5 hr		
12:15 pm	pm Lunch – Douglas Lab (non-CME)				
1:30 pm	Skin and Hair	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1⁄2 hr		
2:00 pm	GI Health and Its Effects on the Skin	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1⁄2 hr		
2:30 pm	Q & A – Panel Discussion	Andrew Heyman, MD, MHSA Pamela W. Smith, MD, MPH, MS Jill Carnahan, MD	1 hr		
3:30 pm	Break				
4:15 pm	BHRT: A Clinical Systems Biology Application	Andrew Heyman, MD, MHSA	1.5 hr		
5:45 pm	Close of Session				
Sunday, September 30, 2018					
7:00 am	Continental Breakfast				
7:30 am	Estrogen Metabolism	Jennifer Landa, MD	1 hr		
8:30 am	Osteoporosis: The Hormonal Connection	Pamela W. Smith, MD, MPH, MS	1 hr		
9:30 am	Break				
10:15 am	Nuts and Bolts of Environmental Toxicity: A Key Disruptor of Your Patient's Endocrine System	Jill Carnahan, MD	2.5 hr		
12:45 pm	Close of Session				