

Module VI: Drivers of Immune System and Mitochondrial Dysregulation

Session Schedule

Schedule Subject to Change

Thursday, February 27, 2020:

7:30 am	Immunology 101- A Review for Clinicians	Joseph Bellanti, MD	2 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	The Effects of Hormones on Immune Dysregulation	Filomena Trindade, MD, MPH	2 hr
12:00 pm	Lunch Sponsored by Fortune Firm		
1:30 pm	The Role of Mitochondrial Dysregulation in Chronic Disease: The Cell Danger Response Model	Neil Nathan, MD	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	Chronic Inflammatory Response Syndrome	Andrew Heyman, MD, MHSA	2 hr
6:00 pm	Close of Session		

Friday, February 28, 2020:

7:30 am	Mast Cell Activation Syndrome: The Forgotten Side of the Immune System	Leonard Weinstock, MD, FACG	2 hr
9:30 am	Break		
10:00 am	Environmental Toxins and their Impact on the Immune System with Focus on Treatment	Benoit Tano, MD	2 hr
12:00 pm	Lunch		
1:30 pm	Immunotoxic Metals: Diagnosis and Treatment with Special Emphasis on Autoimmunity	Lyn Patrick, ND	2 hr
3:30 pm	Break		
4:00 pm	Mold Toxicity and Its Role in Immune Dysregulation	Andrew Heyman, MD, MHSA	2 hr
6:00 pm	Close of Session		

WiFi Network: a4m Password: bhrt2020



Module VI: Drivers of Immune System and Mitochondrial Dysregulation

Session Schedule

Schedule Subject to Change

Saturday, February 29, 2020:

7:00 am	Introduction to Lyme Disease and Other Chronic Illness	Andrew Pugliese, MD	2 hr
9:00 am	Break		
9:30 am	Brains on Fire: Lessons learned from PANS/PANDAS	Elisa Song, MD	2 hr
11:30 am	Lunch		
1:00 pm	Redefining Chronic Pain: Etiologies, Immunology and Mitochondrial Dysfunction	Gary Kaplan, DO, DABFM, DABPM, FAAMA	2 hr
3:00 pm	Break		
3:30 pm	The Role of Central Sensitization and Neurogenic Inflammation in Myofascial Pain Syndrome	Jay Shah, MD	2 hr
5:30 pm	Close of Session		

WiFi Network: a4m Password: bhrt2020